Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier (2024)

';

Leusden,

21

september

2023

|

10:29

Europe/Amsterdam

  • 77 kWh accupakket, extra rijbereik tot 547 kilometer* (WLTP) en 210 kW (286 pk) aan vermogen
  • Sneller: kortere laadtijden dankzij snelladen tot 175 kW
  • Sportiever: vernieuwd onderstel met Audi-DNA
  • Q4 e-tron 40 wordt Q4 e-tron 45

De Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de sterke groei van Audi’s EV-verkopen gedurende de eerste helft van 2023 (+ 51,2 procent). Nu heeft Audi beide modellen ingrijpend verbeterd, met een aangescherpte afstemming van het onderstel, een vernieuwde en efficiëntere aandrijflijn, meer vermogen, een groter rijbereik tot 547 kilometer* (WLTP) en snellere laadtijden. Daarbij krijgt de Q4 e-tron nu een nieuwe, karakteristieke sound.

Alle varianten van de Audi Q4 e-tron beschikken voortaan over een groot accupakket met een netto capaciteit van 77 kWh (bruto: 82 kWh). Door de aangepaste chemische samenstelling van de accucellen is bij een snellaadstation nu een hogere DC-laadsnelheid mogelijk. Onder optimale omstandigheden kan het accupakket daardoor in ongeveer 28 minuten van 10 naar 80 procent worden opgeladen. De quattro-versies halen daarbij een nieuw, hoger laadvermogen van 175 kW, de versies met achterwielaandrijving laden met maximaal 135 kW. Om de levensduur van het accupakket te vergroten, wordt hij automatisch tot maximaal 80 procent opgeladen. Onderweg leidt de e-tron routeplanner de bestuurder zoveel mogelijk langs snellaadstations, waarbij het systeem – voor een zo hoog mogelijke laadsnelheid en een zo groot mogelijke actieradius – automatisch het accupakket voorverwarmt alvorens het gekozen snellaadstation is bereikt. In de vernieuwde Q4 e-tron wordt het accupakket nu ook automatisch gekoeld als een bepaald temperatuurniveau tijdens het rijden of het opladen wordt overschreden.

Audi Q4 3

Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier

Audi Q4 4

Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier

Q4 e-tron 40 wordt Q4 e-tron 45: nieuwe aandrijflijn, hogere efficiëntie en meer vermogen

Zowel de uitvoeringen met achterwielaandrijving als de versies met quattro vierwielaandrijving beschikken nu over een nieuw ontwikkelde synchroonmotor met permanente magneet (PSM) op de achteras. Hiermee springen de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zuiniger om met de energie en beschikken ze bovendien over meer vermogen en een grotere actieradius. De Audi Q4 Sportback 45 e-tron heeft bijvoorbeeld een maximum WLTP-range van 547 kilometer* (WLTP).

In de vernieuwde Audi Q4 45 e-tron en Audi Q4 Sportback 45 e-tron met achterwielaandrijving levert de elektromotor voortaan een vermogen van 210 kWh (286 pk). Deze uitvoeringen accelereren in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Als Audi Q4 45 e-tron quattro of Q4 Sportback 45 e-tron quattro accelereert de auto in 6,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topmodellen - de Q4 55 e-tron quattro en Q4 Sportback 55 e-tron quattro - hebben een vermogen van 250 kW (340 pk), waarmee ze in 5,4 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u sprinten. Alle versies hebben een topsnelheid van 180 km/u.

Verbeterde stuurreacties: onderstel met Audi-DNA

Dankzij een verbeterde afstemming van het onderstel biedt de vernieuwde Audi Q4 e-tron meer rijcomfort, meer rijplezier en meer veiligheid. Op alle versies heeft de besturing een directere overbrenging gekregen, waardoor de uitgebalanceerde wegligging en de besturing nog beter met elkaar in harmonie zijn en de carrosserie minder beweegt. Voorzien van het optionele sportonderstel staat de auto 15 mm lager op de weg.

Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier (1)

Audi Q4 2

Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier

Nieuwe functie: active lane assist

In combinatie met adaptive cruise control is de Q4 e-tron nu optioneel verkrijgbaar met active lane assist. Bij snelheden van 90 km/u en hoger wordt via witte pijlen in het instrumentarium en via het augmented reality head-up display aangegeven of het veilig is om van rijstrook te wisselen. De bestuurder kan de automatische wisseling van rijstrook inleiden met de richtingaanwijzer, waarna hij bij de manoeuvre wordt ondersteund in de besturing.

Rijkere standaarduitrusting

Audi MMI navigatie plus, Audi connect Navigatie & Infotainment en het volledig digitale 10,25 inch instrumentarium Audi virtual co*ckpit zijn voortaan standaard in alle uitvoeringen te vinden. Het kofferdeksel wordt nu ook automatisch geopend en afgesloten, en in combinatie met de optionele Comfortsleutel reageert het kofferdeksel tevens op voetbewegingen. Stoelverwarming is eveneens standaard.

Direct herkenbaar dankzij ‘character sound’

De Audi Q4 e-tron is ‘one of a kind’ – niet alleen uiterlijk en op het gebied van rijeigenschappen, maar ook akoestisch. De vernieuwde Q4 e-tron is optioneel verkrijgbaar met een unieke akoestische identiteit. Met de kenmerkende ‘character sound’ onderscheiden de Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zich nu nog nadrukkelijker van de andere elektrische Audi-modellen. Ter verbetering van de verkeersveiligheid zijn alle modellen bij snelheden onder 25 km/u hoorbaar. Indien gewenst kan het geluid worden uitgeschakeld via het Audi drive select menu.

Meer specificaties en prijzen van de vernieuwde Audi Q4 e-tron-modellen worden binnenkort bekendgemaakt.

Productie Q4 e-tron uitgebreid naar Brussel

Als reactie op de grote vraag naar de Q4 e-tron-modellen gaat Audi de productiecapaciteit van de modelserie verder uitbreiden. Aanvullend op de productie in het Duitse Zwickau wordt de Audi Q4 e-tron vanaf eind 2023 ook gebouwd in de Audi-fabriek in Brussel. Sinds december 2022 rollen daar ook de Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron van de productielijn.

Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier (2)

Audi Q4 1

Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Meer nieuws

RSS feed - Meer nieuws (opens in new window) Bekijk alle headlines - Meer nieuws

Derde generatie Audi Q5: nieuwe visie op een bewezen concept 02 september 2024 | 00:01 Europe/Amsterdam Audi presenteert de derde generatie van de wereldwijd zeer succesvolle Audi Q5. De nieuwe SUV staat op het innovatieve Premium Platform Combustion (PPC) dat uiteenlopende verbrandingsmotorvarianten ondersteunt. In Nederland zal de focus op … Lees meer
Audi blikt vooruit op geheel nieuwe Q5 28 augustus 2024 | 09:03 Europe/Amsterdam Audi onthult op 2 september aanstaande de geheel nieuwe, derde generatie van zijn populairste SUV: de Audi Q5. Audi CEO Gernot Döllner blikt alvast vooruit op deze voor het merk belangrijke wereldpremière. Lees meer
Vernieuwde Audi RS 3: een feest voor alle zintuigen 20 augustus 2024 | 00:23 Europe/Amsterdam De vernieuwde Audi RS 3 is sportiever dan ooit. De legendarische vijfcilinder Audi-motor met zijn indrukwekkende sound is goed voor een vermogen van 294 kW/400 pk. Daarmee, én met een aangescherpte set-up van het onderstel, heeft de RS 3 … Lees meer

"; items += "

"; items += "

"; items += "

" + val['title'] + "

"; if(val['subtitle']){ items += "

" + val['subtitle'] + "

"; } items += "

"; if ((val['showpublishdate'] !== 0 && showPublishDateHeadlineSetting) || showPublishCityHeadlineSetting) { items += '

'; if (val['publishcity'] && showPublishCityHeadlineSetting) { items += '

' + val['publishcity'] + '

'; } if (val['showpublishdate'] !== 0 && showPublishDateHeadlineSetting) { items += "

"; items += "

" + date_day + "

"; items += "

" + date_month + "

"; items += "

" + date_year + "

"; items += '

'; items += ' | '; items += '' + val['publish_time'] + ''; items += 'Europe/Amsterdam'; items += '

'; items += '

';} items += '

'; } items += "

" + val['message'] + "

"; items += "

Lees meer

"; items += "

"; items += ""; items += tags_items; items += multimedia_count; items += "

"; } }); items +="

"; if (1 > 1) { pp_jquery(".pp_blockheadlines_items-6329468").append(items); } else { pp_jquery(".pp_blockheadlines_items-6329468 .pp-headline-block").hide().css("opacity","0"); pp_jquery(".pp_blockheadlines_items-6329468").append(items); pp_jquery(".pp-headline-block:visible").animate({"opacity":"1"},300); } }); } pp_jquery(window).on('load', function() { /** * targets calcEqualHeights function (modules_v2h.js) * calculates consistent height for all visible items per block module */ pp_jquery('.pp_blockheadlines_items-6329468 .pp-headline-block').each( function() { PP_MODULES.calcEqualHeights(this); }); }); pp_jquery(document).ajaxComplete(function() { /** * when using block item nav button calcEqualHeights * function (modules_v2h.js) will be executed */ pp_jquery('.pp_blockheadlines_items-6329468 .pp-headline-block').each( function() { PP_MODULES.calcEqualHeights(this); }); });

Vernieuwde Audi Q4 e-tron: krachtiger, grotere range en nóg meer rijplezier (2024)

FAQs

What is the true range of the Audi Q4 e-tron? ›

An estimated range of about 250 miles is achievable on a fully charged battery. The actual range will however depend on several factors including climate, terrain, use of climate control systems and driving style. For example: sustaining high speeds in cold weather could result in a range of around 180 mi.

What is the real range of the Audi Q4 2024? ›

Real Range Estimation between 300 - 610 km

Mild weather: 'best-case' based on 23°C and no use of A/C. For 'Highway' figures a constant speed of 110 km/h is assumed. The actual range will depend on speed, style of driving, weather and route conditions.

How many miles does the Q4 e-tron get? ›

Range, Charging, and Battery Life

The Q4 55 e-tron's 82.0-kWh battery pack provides up to 258 miles per charge, which is a 22-mile leap over the 2024 Q4 50 e-tron it replaces.

How far can Audi Q4 e-tron drive? ›

The Audi Q4 e-tron offers an electric range of up to approximately 306 to 329 miles on a full charge, depending on the model and driving conditions.

What is the real world range of an Audi e-tron? ›

The battery of the Audi e-tron 55 quattro has a total capacity of 95 kWh. The usable capacity is 86.5 kWh. A range of about 225 miles is achievable on a fully charged battery.

What is the range for the Audi e-tron? ›

The regular e-tron has an EPA-estimated driving range of 226 miles, and the Sportback version is rated at 225 miles.

Is the Audi Q4 worth buying? ›

While the Q4 e-tron sports the modern vibe we've come to expect from Audi, it doesn't really stand out from its EV competition. It's not the quickest, most comfortable or most efficient choice in the class. But it's also vice-free, making it an easy… EV to drive and live with.

What is the price of 2024 Audi Q4? ›

The 2024 Audi Q4 e-tron starts at $50,995. At the other end of the price spectrum, the range-topping Q4 e-tron 55 Prestige starts at $63,395.

What is the 2024 Q4 e-tron update? ›

The updated 2024 Q4 55 e-tron now makes 335 horsepower thanks to a beefed-up permanently excited synchronous motor on the rear axle. That's an increase of 40 ponies over the outgoing Q4 50 e-tron, with no changes to the asynchronous front-mounted motor.

How much does it cost to fully charge a Q4? ›

Cost of charging a Audi Q4 e-tron
PlaceAvg. costCost/mile
Home (empty to full)*£14.428.16p
Public rapid chargers (20%-80%)**£13.6012.82p

How long is the wait for an Audi Q4 e-tron? ›

⏳ Audi Q4 e-tron order, how long to wait in 2024 ? The timeframes mentioned so far by participants on this site indicate that for ordering a Audi Q4 e-tron, it seems to take an average delivery time of about 5 months. Among the participants, some indicate that they have been waiting for more than 13 months to this day.

Does the Audi Q4 have a 360 camera? ›

Audi Q4 e-tron

Other notable features include a panoramic sunroof and a 360-degree camera system, providing an all-around view of the vehicle.

What is the battery problem with the Audi Q4 e-tron? ›

Owners of 2019-2022 Audi e-tron electric crossovers need to watch out: there may be a problem with high-voltage battery modules in some cases, causing the battery to overheat and potentially result in a fire.

What is the battery life of the Audi Q4? ›

The base Q4 40 e-tron® model, equipped with the 82 kWh battery pack, delivers an EPA-estimated range of 265 miles. Stepping up to the dual-motor Q4 50 e-tron® quattro boosts the range slightly to 278 miles, thanks to its more efficient all-wheel drive system.

What is the max speed of Audi Q4 e-tron? ›

Take a look at some of the highlight performance specifications of the Audi Q4 e-tron® below to see what you can expect from this electric SUV: Up to 295 horsepower. 0-60 mph in 5.8 seconds. Top speed of 112 mph.

What is the charge range of the Audi Q4 e-tron? ›

Disclaimer: *2023 Audi Q4 40 e-tron® EPA estimated all electric range is 265 miles.

What is the estimated range of a fully charged Audi e-tron? ›

*****2022 Audi e-tron® Sportback EPA estimated all electric range is 218 miles.

Top Articles
Corvette Forums C6
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Spasa Parish
The Machine 2023 Showtimes Near Habersham Hills Cinemas
Gilbert Public Schools Infinite Campus
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Finger Lakes 1 Police Beat
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Havasu Lake residents boiling over water quality as EPA assumes oversight
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Cyclefish 2023
Truist Bank Open Saturday
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
When Is Moonset Tonight
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Metro By T Mobile Sign In
Restored Republic December 1 2022
Dl 646
Apple Watch 9 vs. 10 im Vergleich: Unterschiede & Neuerungen
12 30 Pacific Time
Operation Carpe Noctem
Nail Supply Glamour Lake June
Anmed My Chart Login
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
'I want to be the oldest Miss Universe winner - at 31'
Gun Mayhem Watchdocumentaries
Ice Hockey Dboard
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
A look back at the history of the Capital One Tower
Alvin Isd Ixl
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
2045 Union Ave SE, Grand Rapids, MI 49507 | Estately 🧡 | MLS# 24048395
Upgrading Fedora Linux to a New Release
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5698

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.